Darwin, The Northern Territory

Geplaatst: 9 juni 2013 in Uncategorized

Om 2u ’s nachts kom ik in Darwin aan. Taxi richting hostel en Tom, De Bruggeling van in Mildura, staat al op mij te wachten. Even bijkletsen en bagage naarboven brengen. Aangezien ik er net een vlucht heb opzitten en nog niet moe ben gaan we snel even een drankje doen. Rond een uur of 5 dan toch maar eens naar bed gaan en morgen uitslapen.

De dag erna zie ik ook Amber, een Engelse die ook mijn voormalige kamergenoot in Mildura was, zij is blij weer even een bekend gezicht te zien en vraagt of ik het erg vind als zij van hostel verhuisd en bij mij op de kamer komt. ‘S avonds gaan we onder ons twee stappen. We belanden in Shenanigan’s waar een live band aan het spelen is. Het is dan wel geen “Outback” maar een iets softere versie van rock en we amuseren ons goed. Wel jammer dat de drankjes weer zo duur zijn….. 7 dollar voor een biertje en 9 dollar voor een glas wijn of malibu cola…… ;(     (dit is ook de enige keer geweest in mijn hele tijd in Darwin dat ik op stap ben geweest!! goedkoper om een fles wijn te kopen en die thuis op te drinken)

Eerst even een raar fenomeen hier in Darwin verklaren….. Nu is het zo dat overal ter wereld en meer vrouwen dan mannen zijn toch??? Nu aan al mijn vrijgezellige vriendinnen: maak da ge in Darwin zijt daar hebt ge ze voor het uitkiezen en de competitie is daar heel groot, als ge er daar gene vind dan weet ik het ook nie meer, ge moet er wel de lelijke die proberen er ook bij pakken.

In Darwin is de ratio dus 7 mannen voor 1 vrouw! Maar geloof mij, het wordt heel irritant, vooral als je gewoon een leuke avond wilt hebben…. en die mannen intereseren zich er niet aan als er al iemand anders aan het proberen is hoor……Dus om 3u had ik er schoon genoeg van en ben ik terug naar de hostel gelopen…..

Geen man tegen teveel ineens…….claustrofobisch!

De dag erna is katerdag dus relaxen aan de lagoon, net zoals in Cairns kan je hier niet in de zee zwemmen vanwegen krokodillen….Stranden genoeg maar niemand die eens een plonsje waagt, vandaar de uitvinding: zwembad naast de zee…. Morgen is het tijd om werk te gaan zoeken…..

Zo gezegd zo gedaan, met een hoop CV’s loop ik de hostel uit en ik had mij laten vertellen dat het makkelijk was om in Darwin werk te vinden.
Tom werkt in de keuken van een asielcentrum en vind het zonde dat er zoveel eten wordt weggegooid dus hij brengt ons elke avond eten mee voor de volgende dag, en dat is nog eens geen slecht eten.

Maar missie werk vinden is dus niet zo simpel, Na 4 dagen solliciteren krijg ik nog steeds hetzelfde te horen: sorry, we hebben niemand nodig over een paar weken begint het echte hoogseizoen hier pas…. Ben ik vet mee……

Uiteindelijk ga ik naar Cullenbay en mag er een try-out doen voor een restaurant dat op een kleine pier aan de haven ligt…….(klinkt het bekend?) dus op vrijdag zullen we zien, ze zeiden er wel bij dat het enkel voor de weekends ging zijn aangezien het hoogseizoen nog niet was begonnen.

Ondertussen vind ik ook nog werk bij een reisorganisatie, althans zo stond het in de krant vermeld, daar aangekomen bleek het dus om Timeshares te verkopen te gaan.

Nu betaalde ze een wekelijks vast bedrag waar mee rond te komen viel + commissie op wat je verkoopt, er moet een week opleiding gedaan worden die ook betaald is…..

Beter dan niets en tenminste kan ik rondkomen van het vast salaris en dan proberen het restaurant werk te doen in Cullenbay. Nog drie dagen vrij vooraleer de opleiding begint.

Het werk in het restaurant viel goed mee, het is nu ook wel niet de eerste keer dat ik het doe maar toch altijd anders om met een nieuw computer en kassa systeem te werken en elke baas wilt zijn bediening anders dus…. na drie uurtjes werken sturen ze me naar huis, einde van de trial…..De betaling werd volgend weekend geregeld als ik terugkwam, maar je kan het al raden zeker……

Aan de opleiding voor de Holiday club (timeshare) beginnen we met 4, na dag 1 valt er al eentje af, dag drie zit ik er nog alleen….. aangezien ik nog steeds niets anders heb zal ik dit wel even moeten doorbijten,….maar de collega’s zijn aangenaam en de sfeer is goed.

Ondertussen heeft Amber een housekeeping job gevonden in een hotel en haar baas had voorgesteld dat we daar gratis mochten logeren vooraleer we konden intrekken in het appartement van vrienden van hun wat ons de helft per persoon kost als wat we in de hostel betalen… een half uurtje wandelen van de stad is dan weer goed voor de lijn.

Op zaterdagavond moet ik een cursus Financial Advise leren voor mijn examen op zondag…. Wie heeft er in godsnaam examens op zondag uitgevonden??????

In die cursus moet ik 150 vragen oplossen en dat gaat dan wel gepaard met een fles wijn…… Mijn engels mag dan wel goed zijn maar wiskunde is nooit mijn sterkste punt geweest en al die financiele termen klinken als chinees in mijn oren…. kost me dan ook tot 23u vooraleer ik alles heb gedaan (min de plons in het zwembad van 20u tot 21u wegens te warm) De fles wijn was ook leeg toen ik bij hoofdstuk 14 kwam en had er nog twee te gaan….

De dag erna wordt het als eerste verbeterd en ik had maar 5 vragen fout beantwoord en 3 die ik had overgeslagen omdat ik er echt niets van snapte…….. toch nie slecht dan…. Maar het ergste was dat ze mijn papieren kapot scheurde en ik weer een nieuwe hoop vragen voor mijn neus kreeg…

Na mijn examen weer naar het hotel, spullen inpakken en naar ons appartement verhuizen.

De jongens die we de avond ervoor hebben leren kennen in het hotel zijn zo vriendelijk om ons met hun auto te brengen. Van daaruit meteen door naar Mindilbeach waar er een avondmarkt is, maar we stoppen eerst nog in de bottleshop, paar ciders mee en we planten ons neer op het strand met de drank en eten van de markt…jammer van die zandvliegen want de dag erna staan Amber en ik onder de beten…

’s avonds rond een uur of 11 komen we terug in het appartement, we doen het licht aan en zien een dikke rat in de woonkamer lopen…..IEUW….. Amber loopt de slaapkamer in met de deur op slot en weigert eruit te komen zolang de rat er nog is… Huisbaas gebeld en die meld ons doodleuk dat hij weet van het probleem maar nog geen tijd heeft gehad om vergif te leggen of vallen te zetten….De jongens maar terug gebeld en de anti-ratbrigade komt terug om een poging rattenvangen te doen…wat natuurlijk is mislukt…. aangezien Amber nog in de kamer zat hebben we haar wijsgemaakt dat de rat weg was. Wat ook zo was want die zat in een spleet onder de afwasmachine…

Maandag en dinsdag relaxen en dinsdag krijg ik dan ook eindelijk goed nieuws te horen.

Ik ben aangenomen in een reisbureau (een echt deze keer) maar moet er wel weer voor naar Sydney…..Voordelen om daar te gaan werken zijn: Ze verkopen tours die speciaal voor backpackers gemaakt zijn en die je van het bedrijf uit van tijd tot tijd moet gaan meedoen zodat je weet wat je verkoopt, ze hebben kantoren over heel australie dus je kan makkelijk een overplaatsing aanvragen en ze sponsoren als je je werk goed doet! keuze snel gemaakt dus bye bye Darwin en donderdag op weg naar Sydney,… alleen jammer dat ik de zon weer een tijdje ga moeten missen ;-(

Snel weer meer over Sydney!!!

Saartje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s