Melbourne – Great Ocean Road – Philip Island

Geplaatst: 20 mei 2013 in Uncategorized

Vrijdagmorgen kom ik aan in Melbourne….Na een lange nacht bus de trein nemen van Southern Cross station naar Flinders street en dan een stukje naar de hostel wandelen die net naast het politiebureau ligt. Inchecken kan pas ’s middags dus bagage achterlaten en een beetje in de stad gaan wandelen. Nadat ik ingechecked ben toch maar even een dutje doen aangezien ik niet veel op de bus heb geslapen…..

’s Avonds heb ik afgesproken met Jordan, hij werkte samen met mij op Spirit en is ook toevallig voor 1 dag in Melbourne. Wel fijn om weer bekende mensen te zien. De dag erna heb ik afgesproken met Aude, een frans meisje die ik heb leren kennen in de hostel in Mildura, zij werkt momenteel als au pair in Melbourne. Samen verkennen we de stad een beetje en gaan naar Victoria Markets, Beetje zoals de turkenmarkt bij ons maar dan veel groter en veel duurder. Hele mooie handtas gezien maar voor $129 mag die toch mooi blijven hangen. ’s avonds kruip ik vroeg mijn bed in want ik heb een tour geboekt naar de Great Ocean Road en die vertrekt om 7u15 al.

Meestal als je hier een tour boekt ben je gemiddeld tussen de $150 en $200 per dag kwijt. De hostel had deze in special en voorziet 2 tours inclusief lunch voor $175. Aangezien ik nie echt een stadsmens ben, het een beetje moe ben om door de stad te lopen en toch iets wil zien heb ik deze dan maar geboekt en het was echt de moeite!

Maandagochtend vertrekken we dus met een 20-tal personen richting Great Ocean Road, Het is een eindje rijden naar daar en de Great Ocean Road is zo een 250km lang waar wij er vandaag een 200km van doen. Op de bus zit Marjolijn, een hollandse die hier een paar weken aan het rondtrekken is en waar ik ondertussen een levensverhaal van heb gehoord! En Joanna, een Portugese, en die hare mond heeft ook niet stil gestaan. Hele mooie natuur alleen jammer van de koude wind en regen.. Onderweg legt de tourgids ook dingen uit en aangezien de ramen bedwasemd zijn wordt de airco(!) aangezet zodat we toch uit het raam kunnen kijken… bevriezen dus. De allerlaatste stop ben ik er niet meer uitgeweest (wat enkel een strand was wat ze gingen bezichtigen) wegens veeeeeel te koud…..de warme chocomelk en koffie gingen er anders goed in, net zoals de barbecue lunch die we ’s middags kregen en aangezien het al een aantal maanden was geleden dat ik nog vlees heb gegeten heeft die zeker goed gesmaakt! ’s avonds komen we rond 19u30 terug en die warme douche heeft zeker deugd gedaan, spijtig voor sommige die stonden te wachten maar ben er zeker een uur blijven onderstaan, daarna tijd voor bed want morgen gaan we naar Philip Island. Morgen zelfde Tourgids, Greg, en Joanna de Portugese gaat ook weer mee. Marjolijn had enkel voor 1 dag geboekt.

Beetje langer mogen slapen vandaag en vertrekken pas om 9u45 richting Philip Island. Wel heb ik een goede verkoudheid opgelopen van gisteren en voel mij dus niet 100%. Zal goed helpen om weer een hele dag in de regen en wind te gaan staan want alles is weer buiten vandaag. Onderweg naar Philip island maken we nog een paar stops, de eerste is een koala reservaat. Jammer om deze dieren opgesloten te zien zitten, gisteren hebben we ze onderweg in het wild gezien… Hier moet je $10 betalen om ze voor 2 minuten te mogen aaien en om een foto te maken. Aangezien die beesten stinken van eucalyptus te eten ben ik er niet zo happig op om die eens een aai over hunne bol te geven… beetje verderop lopen de kangoeroes en wallabies die uit je hand komen eten, deze mogen tenminste vrij rondlopen hier op het terreinen als je niet oppast trekken ze het eten uit je handen. Op het sanctuary krijgen we onze lunch, boterhammen in driehoekjes gesneden, wel wat anders dan de barbecue die we gisteren kregen…… Terug de bus in en op naar de volgende stop: meer koala’s……. deze keer een plek waar ze gekweekt worden… hier mogen ze wel vrij rondlopen, lees hoog in de bomen op een tak zitten want die beesten slapen 20uur per dag…. De derde stop is een Boerderij op Churchill island waar ze je laten zien hoe schapen geschoren worden, wat whip cracking is (leren omgaan met een zweep) en hoe ze schapen en kalkoenen bijeendrijven met border collies. Daarna gaan we verder naar eindelijk Philip Island. Philip Island staat bekend om de kleinste pinguins ter wereld. Ze zijn 30cm groot en hebben blauwe veren. Reden waarom de mensen ernaartoe gaan is om te zien hoe ze ’s avonds aan land komen om in de grond te kruipen om de nacht door te brengen Jammer genoeg mochten we geen foto’s maken omdat de flash de pinguins verblind. Dus net na zonsondergang staan we kou te lijden en in de regen op het strand, maar ik moet wel zeggen tis eens iets anders om 2000 pinguins in groepjes aan land te zien komen. Als er eentje toch schrik krijgt loopt die hele bende terug het water in om het een minuut later opnieuw te proberen. Zijn ze eindelijk dapper genoeg houden ze hun lichaam in een hoek van 90 graden en proberen dan te spurten over de rotsen uit, waar er regelmatig wel eens eentje letterlijk op zijn gezicht gaat. Als er al een deel aan land zijn begint het lawaai, het is broedseizoen dus of mama of papa blijft in het nest maar diegene die “thuiskomt” moet dan wel even zijn verhaal van de dag kwijt, Als je dan rondwandeld op Philip Island zie je ze ook per 2 of 3 voor het nest staan en lijkt het inderdaad of ze tegen mekaar aan het praten zijn. Rond een uur of 7 vertrekken we terug richting hostel en komen rond 22u weer terug. Greg, onze tourgids heeft morgen een dag vrij en vraagt of Joanna en ik zin hebben om mee te gaan lunchen. Aangezien wij nog niets gepland hebben voor morgen is dat dus bij deze gedaan.

Nog steeds goed verkouden zie ik Greg en Joanna om 12u30 voor lunch. Greg zegt dat hij de drank betaald als wij het eten betalen onder ons twee en de wijn vloeit rijkelijk! Moet zeggen ik heb mij tenminste een paar uurtjes beter gevoeld! Op het menu staat Kangoeroe steak, kip risotto en als desert kaasschotel en cake….heeft lekker gesmaakt maar voelde mij toch en beetje schuldig toen Greg bijna 300 dollar moest afrekenen voor de drank. Joana en ik elk 50 dollar voor het eten….. ach ja hij wou het zelf dus….. ’s avonds eet ik samen met Joanna nog iets kleins en ga vroeg mijn bed in, morgenvroeg uitchecken en tijd om naar Darwin te gaan, daar is het tenminste lekker warm en geraak ik hopelijk snel van die verkoudheid af.

Voor de foto’s kunnen jullie weer terecht op facebook en tot snel met verslag uit Darwin!

Saartje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s