Het Dilemma

Geplaatst: 29 december 2012 in Uncategorized

Weer meer dan twee weken verder dus tijd voor jullie weer op de hoogte te stellen.

Ondertussen heb ik er mijn eerste week al divemaster opzitten. Eindelijk elke dag duiken in plaats van binnen te zitten en schoon te maken, HEEEEEERRRLLLIIJJJKK. Het heeft natuurlijk ook zijn nadelen, zoals elke job wel heeft. Bijvoorbeeld kregen we de tweede helft van de week 2 chinezen aan boord. Aziaten en water is geen goede combinatie!!!! Met als gevolg dus dat de dikste van de twee (en met dik bedoel ik ook echt dik) zonk als een baksteen van zodra hij het water insprong. Niet goed aangezien wij gaan duiken waar het koraal even 1000 meter naar beneden gaat…… De oplossing: elke duik dat Mr. Wong ging duiken er eentje van ons mee moet om hem letterlijk vast te houden zodat hij niet naar beneden zonk en/of opeens de hoogte inschoot wat nogal gevaarlijk kan zijn in de duiksport. Nu moet ik wel zeggen: heel vermoeiend hoor met Mr. Wong duiken, licht is hij niet en van zwemmen heeft hij nog nooit gehoord, just go with the flow, niet gemakkellijk als er geen stroming staat. Ik ben na 40 minuten dan ook uitgeput en nog nooit zo blij geweest dat iemand zo snel zijn lucht verbruikt! Moet wel want door die inspanningen ben ik ook snel door mijn lucht. Verliest Mr. Wong tijdens de allerlaatste duik van de week ook nog eens zijne camera, ik zie de camera de diepte ingaan en Mr. Wong dacht dat het een goed idee is om erachteraan te gaan en laat zich dan maar weer zakken als een baksteen met zijn luchtmeter die al in het rood staat……..neeeeeeeee, geprobeerd hem uit te leggen dat het beter is om terug naar de boot te gaan en zelf terug naar beneden gaan om de camera te gaan zoeken. Gelukkig wist ik precies waar die lag zodat ik niet lang moest zoeken. Alles bij mekaar weer een gezellig maar zeer vermoeiend weekje, ook omdat mijn instructor Libby aan boord is en trots was op mij om mij ook effectief als een divemaster te zien werken.

Op maandag 24 december komen we weer aan land en ik kan niet snel genoeg in bed liggen, waar ik dan ook de hele namiddag heb geslapen. ’s avonds word ik wakker en is er een meisje op de kamer die Arnoek heet, van nederland komt maar vroeger haar middelbaar in Heusden-Zolder heeft gedaan. Wel een toffe meid en ze gaat mee als we samen met de collega’s iets gaan drinken. We eindigen weer in de Woolsheds (als je de avond in de Woolsheds eindigd weet je eigenlijk dat je al een straatje te ver bent gegaan) Nu ja alles gaat vandaag wegens kerst om middernacht dicht en 1 keer om de twee weken is niets te veel vind ik. Alhoewel ik het beter niet had gedaan. Thibault (franse collega) zat ergens achter een meisje aan, Arnoek aan de bar drankjes halen en ik op de dansvloer waar er een vrouw naar me toe komt. Ze zegd alleen ” I think your beautiful” en gaat weer weg. Arnoek is terug met de alcohol en die vrouw staat ook opeens weer naast mij en doet teken dat ik haar op de mond moet kussen. Ieuw, jakkes, nee, wat denkt die wel?? maar aangezien ik niet reageerde nam ze het heft dan maar in eigen handen, greep mij vast en probeerde mij te kussen….. Ik mag dan wel allang weer vrijgezel zijn maar ik ben nog altijd niet voor de vrouwen. Iedereen stond erbij, keek er naar en kwam naar me toe achteraf dat ze het erg voor mij vonden. Zoals ik al zei, eens in de Woolsheds beland ben je al een straatje te ver, Thibault kunnen we niet meer vinden dus tijd voor terug naar huis te gaan. Het is ondertussen toch al 23u30…….

De rest van de week is er niet veel gebeurd, tenzij jullie een korte beschrijving willen horen van alle boeken die ik gelezen heb en films die ik gezien heb. Aangezien het hoog tijd is voor wat geld te sparen probeer ik dan ook zo weinig mogelijk uit te geven wat in Australia nog niet zo evident is. Eten moet je toch dus tel al maar rond de 350 dollar voor eten en drinken alleen voor een hele week…. dan overnachting nog betalen…..blijft niet meer zoveel over van een weekje hard werken ;-( Het word ook hoog tijd dat ik iets ga doen voor mijn tweede jaars visum en daar komt het dilemma dan! Voor diegene die het niet weten, voor een tweede visum moet je hier 3 maanden farmwork doen. Dit wil zeggen drie maanden fruitplukken en dergelijke. Niet het favoriete werk van mensen maar daarom dat ze hier die regel hebben ingevoerd. Het plan is om een farm te zoeken waar ik mijn farmwork kan doen in de weken dat ik vrij ben. Mijn salaris dus kan sparen en hopelijk ietsje extra kan verdienen. Meestal doe je een week werk voor gratis eten en onderdak. Probleem is dus om een farm te vinden waar ik om de week een beetje kan werken. Ik weet dat Tania en Steven die op Spirit of Freedom hebben gewerkt dit zo hebben gedaan dus ik heb hun al gemaild maar die hebben weinig internet verbinding aangezien zij nu liggen te luieren in New Caledonia….. Lisa, een nieuwe collega, wist ook ergens een farm maar na 5 smsjes heeft ze me nog steeds geen gegevens doorgegeven. En van Tania en Steven hoor ik ook niets terug……

Hoe graag ik mijn werk ook doe en er nog niet weg wil, wil ik ook niet wachten tot mijn laatste maanden om mijn farmwork te doen dus dat is zo een beetje het probleem nu. Langs de andere kant zit ik al 6 maanden in dezelfde stad (waarvan ik de stad wel moe ben maar het rif nog niet) en ik kwam in eerste plaats wel voor iets van Australia te zien en niet enkel in Cairns te blijven. Buiten mijn paar korte tripjes heb ik dan ook nog niets van Australia gezien. Toen ik hier kwam waren er twee dingen die ik heel graag wou doen. 1 was gaan duiken op het Great Barrier Reef en het 2de was leren surfen. Nu heb ik het eerste wel ten volle al gedaan and still love it maar het kriebelt langs de andere kant toch ook weer. Mijn eerste week in Sydney was super (ondanks het weer toen) en was toen jaloers op de job van Karin (een hollandse die in het reisbureau werkte waar ik de rondtrip in Sydney geboekt had) want zij spendeerde deels op kantoor en de andere dagen moest ze dan mee met de backpackers (zoals ik toen) om hun rond te leiden en fijne dingen te doen. Ik heb nog steeds contact met haar en ze heeft mij herhaaldelijk gezegd dat ze mij graag wil aanbevelen bij haar baas maar dat ik eerst zelf de oostkust moest afreizen zodat je weet waarover je praat als je een tour verkoopt, wat ook niet meer dan normaal is.

Dus kort samengevat: blijven werken als divemaster op het great barrier reef OF ontslag geven, farmwork doen en dan de oostkust afreizen?? Tips zijn welkom in  ieder geval! 

Maandag morgen 31 december vertrek ik weer voor een weekje werken. Nieuwjaar wordt dus op de boot gevierd alhoewel ik het betwijfel of we het gaan redden tot middernacht aangezien we weer om 5u30 opmoeten en onze eerste duik van het jaar om 7u ’s morgens al gaan doen. Het is deze week nog meer speciaal aangezien ik mijn 100ste duik op het great barrier reef ga doen! (dit moet normaal naakt dus sssshhhhtt niet aan mijn collega’s verklappen, ik ga het toch stilletjes laten passeren 😉  ))

Ik wens iedereen alvast een heel Gelukkig Nieuwjaar, vier het goed en we spreken mekaar weer in 2013!

Saartje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s