werken op het great barrier reef

Geplaatst: 5 augustus 2012 in Uncategorized

 Alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste blog, dus ook al een tijdje druk aan het werken….

Iedere morgen om 6u opstaan en om 6u45 beginnen is wel vermoeiend maar wel elke dag de moeite waard! elke dag zie je weer wat anders en maak je weer wat anders mee….

Korte dagomschrijving: ’s morgens kijk ik eerst de gastenlijst na (wie wat nog moet betalen) dan de koffie, thee en koffiekoeken klaarzetten, het eten voor de lunch nakijken en zorgen dat alles netjes proper is> Dan komen de gasten aan boord en wordt ik dor 2 collega’s geholpen om iedereen zo snel mogelijk in te checken. Terwijl de kapitein zijn uitleg doet vul ik de lijst verder correct aan en wordt ook de volledige crew voorgesteld. Ik wordt altijd voorgesteld als de meest belangrijke persoon aan boord, Aangezien ik de “sleutel” voor het bier en de wijn heb…;-) maar vooral omdat ik het geld beheer en ze bij mij moeten betalen…. Daarna ga ik rond om lege kopjes op te halen en af te wassen.

Op het rif aangekomen ga ik op look-out staan en moet mee aanwijzigingen geven zodat we aan de boeien kunnen aanleggen. Daarna klim ik op het dak waar ik de komende 2 uur de snorkelers en de bubbels van de duikers in de gaten moet houden en als er iets gebeurd er iemand naar toesturen. ’s middags zet ik de lunch klaar en doe de afwas, dit is tussen 12u en 13u want om 13u sta ik alweer op het dak voor de 2de watch… komt erop neer dat ik op een uur tijd de afwas voor +/- 70 mensen doe, moet zorgen dat ik zelf heb gegeten en dat alles weer ordelijk en proper is….gelukkig krijg ik voor de afwas wel hulp van mijn lieve collega’s en soms zelfs gasten die compassie hebben met mij 😉

Na de 2de watch zet ik gebakjes klaar, hang de kleding op die de mensen kunnen kopen en zorg dat alles weer ordelijk blijft, net voor aankomst worden de rekeningen betaald en dit is meer op goed geluk. Mensen mogen zelf pakken wat ze willen (bier, wijn, frisdrank, chips, chocolade,…) en ze moeten zelf zo eerlijk zijn om achter hun naar op de lijst een streepje te zetten. Dit formulier wordt dat ook Honesty sheet genoemd (maar kan me voorstellen dat veel mensen dit niet doen) Aangekomen wuiven we de gasten uit, dan tijd voor de sigaret na een lange werkdag,….er mag aan boord niet gerookt worden en zo goed als iedereen van de crew rookt, dus geen sigaretten van 6u45 tot 16u30… Daarna zo snel mogelijk de hele boot schoonmaken en de dag overlopen met de kapitein en gaan dan om 17u30 (op rustige dagen) richting huis…..

EN DAN NU…… De sappige details 😉

Zo sappig zijn ze niet hoor, alleen zijn sommige mensen zo dom. stinkende mensen die in hun wetsuit plassen vind je overal. die absoluut niet luisteren als je zegt dat ze niet op koraal mogen gaan staan of eten in het water mogen gooien…vandaag was er een meisje van in de 20 die kwam vragen of we extra tampons bij hadden en aangezien die zonder inbrenghuls zijn kwam vragen hoe ze die moest gebruiken!?!?! nu ja erin duwen zeker, hoe leg je zoiets uit? Maar vooral de mensen die zeeziek zijn! Vorige week zaterdag hadden we 56 gasten aan boord waarvan er 40 lagen te kotsen….nogal een geluk dat iedereen van de crew een sterke maag heeft…en dan begeeft 1 van de pompen het nog ook dus langer schommelen in het water, de dag erna moest ik ook werken dus ik sta om 6u45 aan de boot en er is niemand te zien! kwartier gewacht en aangezien de shop en kantoor nog dicht waren de boekingsnummer gebeld, blijkt dat de trip is gecancelled omdat de boot nog niet gemaakt is en niemand die mij had gebeld ;-( dan maar 2 dagen aan de lagoon liggen bakken wegens technisch werkloos….

De voordelen: er is heel veel te zien, bijna dagelijks stoppen we onderweg voor walvissen die soms redelijk kort bij de boot zijn en hoog uit het water springen, andere dagen liggen we stil aan het rif en zijn de dolfijnen achter de boot aan het springen om aandacht te trekken en heel dikwijls sta ik boven op het dak en gef ik de mensen aanwijzigingen waar de schildpadden zwemmen, jammer genoeg komen die dan terug aan boord mt de mededeling dat ze haaien en dergelijke hebben gezien die ik dan weer niet vanaf de boot zie maar daar komt deze week verandering in! Mijn divemaster cursus begint dus mag ik zelf ook regelmatig het water in. Yes, eindelijk!!!

Dus volgende week weer een nieuwe blog met hopelijk mooie onderwater verhaaltjes 😉

ImageImage

Advertenties
reacties
  1. Greetings! I’ve been following your web site for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Austin Texas! Just wanted to tell you keep up the excellent job!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s